Barns rätt att utvecklas

Omskriven och reviderad nyutgåva.

Vad gör jag när Kalle har svårt att sitta stilla, när Pedro inte kan rita eller lägga pussel eller när Lisa inte kan tala rent?

Denna handbok om barns motoriska, perceptuella och språkliga utveckling är vid det här laget en klassiker – nu kommer den tionde utgåvan! Boken trycktes första gången 1991 (Utbildningsradions Förlag) och finns även översatt till engelska. Texten är omskriven, reviderad och uppdaterad.

Mycket har hänt sedan den första upplagan skrevs – vi har fått större kunskap om vad barn verkligen behöver, samtidigt som både förskolan och skolan varit utsatt för en gigantisk nedrustning.

Kunskapen om barns utveckling och deras förmåga till inlärning måste användas! Till det krävs kunniga pedagoger, tid och barngruppsstorlekar som gör arbetet möjligt.

Barns rätt att utvecklas vänder sig i första hand till personal inom förskolan, men också till dem som arbetar med barn i de lägre skolåldrarna. Det är en handbok både för arbetet med enskilda barn och för att planera det allmänt pedagogiska arbetet i förskolan.

Ylva Ellneby är special- och talpedagog, utbildare och författare till en lång rad böcker, bland annat Titta vad jag kan!, Cyberungar och Om barn och stress. Den senaste i raden är Hör du vad jag säger? (2006) som hon skrev tillsammans med Barbro von Hilgers.

Författare
Ylva Ellneby
(Ylva Ellneby illustrationer: Veronica Leo.)
Genre
Bok
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
Natur och kultur 2007 Sverige, Stockholm, Finland 196 sidor. ill. 22 cm 978-91-27-11473-9
Natur & Kultur 2007 Sverige, Stockholm 195 sidor illustrationer 21 cm 978-91-27-82229-0
Utbildningsradion (UR, Tuna tr. 1991 Sverige, Stockholm, Eskilstuna 128 sidor. ill. 22 cm