Boningar

Lars Lerins rika konstnärskap är inriktat på landskap och byggnader. Där tar den mänskliga närvaron sig uttryck i form av boningar. Hans boningar är laddade av erfarenhet och liv, målade med en nästan fotorealistisk exakthet. De flesta av Lerins målningar utspelar sig utomhus. Men någonstans i närheten finns också ett inomhus. Här följer han ljusets skiftningar över dygnet, och speglar en nostalgisk, existentiell längtan som vi alla känner igen.

Lerins akvareller visar boningar av vitt skilda karaktärer, från funkisinspirerade radhus till röda stugor. Texten till bilderna är ett eko från bostadsannonsernas värld: mycket attraktivt sjöläge, lantlig idyll, god jakt, generösa ytor, toppskick, närhet till allt, bara att flytta in, välkommen!

Lars Lerin är född 1954 i Munkfors i Värmland och räknas i dag som en av Nordens främste akvarellmålare. Han har ställt ut på gallerier och museer i Sverige och utomlands. Som författare debuterade han 1983 och har sedan dess gett ut ett stort antal böcker, bland andra Det tysta köket och Uthus.

Författare
Lars Lerin
(Lars Lerin.)
Genre
Bok
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
Natur och Kultur/Fakta etc., Mediaprint 2005 Sverige, Stockholm, Uddevalla 80 sidor. färgill. 30 cm
Heidrun, Mediaprint 2003 Sverige, Torsby, Uddevalla [79] sidor. huvudsakligen färgill. 22 cm