Brödglädje - en annorlunda receptbok för alla som bryr sig

Bröd är något mycket mer än plastpåsen med färdigskivat i snabbköpet. Bröd är gemenskap, värme, kreativitet, omtanke och, nog så viktigt, glädjen i att få dela med sig till andra.

Här är "Brödglädje", en bok där brödet, det som vi bakar och det som vi ber om, står i centrum. Här finns Margaretas lyxlimpa och mandaazi från Malawi sida vid sida med berättelser om vad knådning, ugnsvärme och jäsningstider betyder för alldeles vanliga människor. Här möter du nunnorna som höll på att bli proffsbagare, Wainy och Regina som bakar tunnbröd som på 1800-talet och familjen där receptet på pappamackor är livsviktigt. Vi bjuder på hårt bröd och mjukt, frallor och fullkornslimpa, scones och surdegsbröd. Och så tips, reflektioner och berättelser -- för vi svenskar tycker om att stå där med fingrarna i degen och fundera. "Brödglädje" är boken där jordiskt och himmelskt bröd jäser tillsammans och ger många tankar om vår tillvaro. Vårt dagliga bröd och vår stora värld går inte att skilja åt och varför skulle vi försöka?

Recept från hembakare och proffs i hela landet, många mer långväga också, och texter av bland andra Vibeke Olsson Falk, Tomas Sjödin, Marie Tonkin och Johan F Dalman.

Författare
(Anna Braw (red.) texter av Viveke Olsson Falk ... foto: Fredrik Karlsson ....)
Genre
Kokböcker
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
Libris 2011 Sverige, Örebro, Lettland 297 sidor. ill. 23 cm 978-91-7387-184-6
Libris 2007 Sverige, Örebro, Italien [3], 299 sidor. färgill. 19 cm 978-91-7195-860-0
Libris 2005 Sverige, Örebro, Italien 297 sidor. färgill. 24 cm