Diabetes - att förebygga och leva med en folksjukdom : maten, motionen, de nya rönen

Denna bok riktar sig till dig som har ett allmänt intresse för näringslära och sund kost, dig som är diabetiker eller dig som har nära släkt eller vänner som är diabetiker. I Sverige finns över 350 000 människor med diabetes och antalet ökar.

Boken är såväl språkligt lättsmält som faktamässigt djup och behandlar allt från glykemiskt index och glykemisk belastning, kolesterol och fett till metabola syndromet, blodsockerkontroll och träningsupplägg. Med näringsfysiologens kunskaper behandlas allt från glykemiskt index och glykemisk belastning, kolestorol och fett till metabola syndromet, blodsockerkontroll och träningsupplägg.

I denna utgåva finns också ett helt nytt kapitel avsnitt om de nya rönen kring kolhydratfattig kost som i vissa sammanhang rekommenderas diabetiker. Dessutom finns här en diskussion kring livsmedel som kan ha läkemedelsliknande effekter vid diabetes.

Boken är väl illustrerad och innehåller också en veckomeny med mattips för dig som vill ha inspiration kring mat lämpad för såväl diabetiker som vem som helst som vill lära sig att äta nyttigt.

"Diabetes - att förebygga och leva med en folksjukdom" är faktagranskad av dr Stefan Sjöberg, överläkare och docent i internmedicin.

Förlag: Hälsoförlaget.

Författare
Anki Sundin
(Anki Sundin faktagranskning: Stefan Sjöberg fotografiskt material från Håkan Jörgensen ... illustrationer från Christel Petersson.)
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
Hälsoförlaget Stevali 2008 Sverige, Stockholm, Italien 165 sidor. ill. 26 cm 978-91-977444-0-9
Hälsoförlaget Stevali 2008 Sverige, Stockholm 183 sidor. : ill. 26 cm 978-91-977444-1-6
Hälsoförlaget Stevali cop. 2006 Sverige, Stockholm 195 sidor. ill. (huvudsakligen i färg) 28 cm