Första boken om marsvin & hamster

Marsvin och hamstrar är bra förstadjur!

Många barn vill ha ett eget djur att pyssla om. Som förstadjur passar marsvin och hamster utmärkt. I boken får läsaren svar på vilket djur som kan passa bäst.

Den första delen av boken handlar om marsvin, som finns i många olika raser: långhåriga, en del med krusiga hårstrån, samt släthåriga. De är riktiga keldjur, som är pigga och tycker om att bli klappade och ompysslade. De håller igång, klättrar in och ut i lådor och letar efter sitt foder på olika ställen. Det krävs en del arbete för att få dem rumsrena. De är vakna på dagen och sover på natten. Eftersom de är flockdjur trivs de bäst flera tillsammans. De blir fem till åtta år gamla.

Den andra delen handlar om hamstrar. De är också pigga, men i motsats till marsvinen lever de helst ensamma, utom dvärghamstern som tycker om sällskap. De är mer försiktiga än marsvinen, så det tar tid att få dem tama. De sover på dagen och är vakna på natten. De är lätta att få rumsrena och lever två till tre år.

Marsvin och hamstrar tar inte mycket plats, de är lättskötta och inte så dyra i inköp. Här kan man läsa om hur de ska bo, utfodras och aktiveras och hur de ska skötas om. Det går även att få dem bedömda på utställning.

Författare
Ingrid Andersson
(Ingrid Andersson illustrationer: Lena Furberg foto: Lotta Gyllensten.)
Målgrupp
Barn/Ungdom
Genre
Faktaböcker, Barn- och ungdomslitteratur, Faktaböcker barn, Bok
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
B. Wahlström 2009 Sverige, Stockholm, Slovenien 44 sidor. ill. 28 cm 978-91-32-15522-2