Häckar och häckväxter

En häck kan vara den idealiska lösningen på flera trädgårdsproblem. Den kan förstås användas som avskärmning i tomtgränsen, men man kan också skapa trivsamma rum i trädgården med hjälp av t ex ett sälgstaket eller en spaljéhäck.

Här beskrivs många olika användnings- områden, vilka häckväxter som passar var och hur man planterar och sköter sina häckar, både de friväxande och de klippta.

Häcken blir nästan alltid det billigaste alternativet när det gäller inhägnad, och det är en mycket trivsam inramning. Men innan man sätter och planterar finns det en hel del

att tänka på – behovet av jordförbättring, växtval, plantering, marktäckning mot ogräs, vilka verktyg man behöver och hur man sköter sin häck i framtiden.

Förutom allt detta beskrivs 60 olika häckväxter med växtsätt, blommor, växtplatskrav, tålighet och till vilken häcktyp den passar bäst.

Häckar och häckväxter ingår i Gröna serien.

Lars-Eric Samuelsson och Ulf Schenkmanis

behöver knappast någon presentation. De har skrivit en mängd böcker tillsammans – senast Klätter- och klängväxter, även den i Gröna serien, och deras radioprogram Trädgårdsdags forsätter år efter år.

Författare
Lars-Eric Samuelsson
(Lars-Eric Samuelsson, Ulf Schenkmanis fotografier: Lars-Eric Samuelsson teckningar: Lars-Eric Samuelsson och Han Veltman.)
Genre
Bok
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
Natur och kultur/Fakta etc. 2004 Sverige, Stockholm, Finland 96 sidor. ill. (huvudsakligen i färg) 22 cm