Jane Austen-klubben

Jane Austen-klubben är Jocelyns idé. Själv brukar hon föredra sina hundar framför människor, men bestämmer sig trots det för att samla sex personer, fem kvinnor och en man, för att en gång i månaden diskutera Jane Austens böcker. Men det blir i stället sina egna liv de pratar mest om under de sex månader de möts: äktenskap testas, kärleksaffärer inleds, ungdomssynder avslöjas och livsdrömmar blottläggs.

Sylvias man har lämnat henne efter 32 års äktenskap och tre barn. Prudie närmar sig 30, är fransklärare och lyckligt gift, men drömmer om sex med andra män. 60-åriga Bernadette tycker att hon är gammal nog för att få uppföra sig som hon vill och Sylvias dotter, den vackra, äventyrliga Allegra har slutat tala med sin älskarinna. Och Grigg, klubbens enda man, är distanserad och verkar mest intresserad av datorer.

Tillsammans utgör de en udda grupp människor i Kalifornien som inte vet mycket om varandra när bokcirkeln bildas. Men långsamt avslöjas alltmer om deras liv och innersta önskningar och de mest oväntade relationer uppstår.

Precis som Jane Austen själv är Karen Fowler mästerlig på att att skildra människor och deras helt vanliga, komplicerade liv. Hon gör det kärleksfullt, elegant och med mycket humor. I Jane Austen-klubben finns mycket att hämta både för Austen-älskaren och andra läsare...

Originaltitel
The Jane Austen book club
Författare
Karen Joy Fowler
(Karen Joy Fowler översättning av Sofia von Malmborg.)
Genre
Roman
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
Norstedts pocket 2006 Sverige, Stockholm, Danmark 264 sidor. 18 cm 978-91-7263-772-6
Norstedts Pocket 2006 Sverige 272 sidor. 18 cm 91-7263-772-2
TPB 2006 Sverige, Enskede 6 vol. (522 sidor. tryckt punktskrift)
Prisma, Scandbook 2005 Sverige, Stockholm, Falun 259 sidor. 24 cm