Maskiner på väg

Om alla de stora, spännande maskiner som kommer när en väg ska byggas. Bulldozrar och ångvältar dammar fram över boksidorna. Teknik- och byggglädje för de minsta!

I mer än tio år har Mulle Meck inspirerat barn till att uppfinna och bygga, eller molijoxa som Mulle Meck själv skulle ha sagt. Idag finns femton titlar – både faktaböcker, bilderböcker för

4–7-åringar och bilderböcker för de minsta. Hittills finns också 6 cd-spel och två filmer, där skådespelaren Lennart Jähkel lånat sin röst till Mulle Meck. På Junibacken i Stockholm finns Mulles Mecks motorcykel som ett fast inslag i utställningen på Barnbokens torg.

Ålder: 0–3 år

George Johansson (text)

är journalist och författare och medverkar så fort han hinner i tidningen Auto motor & sport. För tillfället är han bosatt i Bryssel i Belgien. Han har gett ut en lång rad bilderböcker, ungdomsböcker och faktaböcker för både barn och vuxna.

Jens Ahlbom (bild) är en av Sveriges mest kända barnboksillustratörer. För Natur och Kulturs räkning har han tidigare illustrerat bl a böckerna om Dagspöket och Ulf Sindts Solgudens folk. För sin mångsidiga bildproduktion belönades han 2003 med Elsa Beskow-plaketten. Ur juryns motivering: "En Mulle Mecks jämlike vad gäller uppfinnings-rikedom och hantverks-skicklighet."

Författare
George Johansson
(George Johansson & Jens Ahlbom.)
Målgrupp
Barn/Ungdom
Genre
Barn- och ungdomslitteratur, Bok, Bilderböcker
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
Natur och kultur 2005 Sverige, Stockholm, Italien [24] sidor. färgill. 20 cm 978-91-27-10567-6