Mitt rosa liv

En dag såg jag den. Den rosa bilen. Supersnygg! Det var säkert en prinsessa som ägde den. Morgonen efter kändes hela huvudet rosa. Det dumma var att jag inte hade några rosa kläder, och ingenting i mitt rum var rosa. Mamma hade inte tid att göra något åt saken. Och inga pengar heller.

Då ringde jag morfar.

– Jag kommer på lördag, svarade han. Han hade en massa bra saker med sig: en symaskin, textilfärg och mormors gamla scarfar. Så satte vi ingång Projekt Rosa!

Mitt rosa liv är en bilderbok för förskoleåldern. Framför allt tror vi att den tilltalar tjejer i "prinsessåldern". De brukar även gilla att pyssla.

"Jag" och morfar syr och fixar till en barnkammare med enkla medel. Barnet kan tillsammans med en vuxen göra efter och till exempel få till en t-shirt med puffärmar och mantel! Men det är alltså ingen pysselbok, utan en skönlitterär berättelse. Pysslet får man på köpet.

Huvudpersonen är en redig och företagsam tjej. En bra förebild.

Språket är utmejslat. Korta, koncisa meningar med en humoristisk underton. Perfekt avvägt till bilderna, som är både söta och tuffa.

Mitt rosa liv är första boken i en serie om tre, fyra titlar. Hösten 2006 kommer Mitt gröna liv, med avundsjuka som tema

Ålder: 3–6 år

Amanda Eriksson

är frilansillustratör och har illustrerat barnböcker och tidningsartiklar i cirka 10 år. På Natur och Kultur har hon gjort bilderna till vaggviseboken Vyssa lulla litet barn (2002). På andra förlag har hon bland annat gjort pixiböcker och illustrerat klassiska sagor, där hon även bearbetat texterna. Mitt rosa liv är hennes första helt egna bilderbok.

Författare
Amanda Eriksson
Målgrupp
Barn/Ungdom
Genre
Bilderbok, Bilderböcker
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
Natur och kultur 2005 Sverige, Stockholm [32] sidor. : färgill. 25 cm 91-27-10507-5