Blodsband

MONSTERFLICKAN BOK ETT - BLODSBAND

av Stefan Ljungqvist

Vem är Mira egentligen?

De flesta i skolan tycker att Mira är ful och konstig. Och i mörkret om nätterna, då håret växer så snabbt att det svider i skinnet, naglarna blir långa, gula och spetsiga och tänderna växer så det knakar i käkarna, undrar hon om de inte har rätt.

Det är då Mira önskar att hon kunde få vara som alla andra. Men den present hon får av en okänd släkting

på sin elvaårsdag gör hennes liv ännu svårare och hon undrar över vem hon egentligen är och var hon kommer från. Till slut vågar Mira fråga sin mamma om hon är adopterad och svaret hon får skickar henne ut på en resa mot det okända och hon ger sig av utan att vända sig om.

BLODSBAND är den första av fem böcker om Miras sökande efter sina riktiga föräldrar och insikt om vem hon egentligen är. Böckerna om MONSTERFLICKAN suddar ut gränserna mellan fantasi och verklighet och tar dig med på en resa in i en fantastisk värld fylld av godhjärtade monster, ett par illsinta väsen, agenter från en envis myndighet och ett och annat litet knytt. Glöm inte att titta en extra gång under sängen och tända i garderoben innan du går och lägger dig nästa gång. Som om det skulle hålla monstren borta ...

Färgstarka personligheter och fantastiska sagor har varit en stor del av Stefan Ljungqvists liv - från hans

tidiga barndom i Sundbyberg, då han lyssnade till godnattsagor som hans mamma läst in på band, till de senaste tio årens yrkesliv då han skapat innehåll till serietidningar, animerad film och tv-spel.

Författare
Stefan Ljungqvist
(Stefan Ljungqvist illustrationer av Johan Egerkrans.)
Målgrupp
Barn/Ungdom
Genre
Fantasy, Mellanåldersböcker, Barn- och ungdomslitteratur
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
B Wahlströms, Holmbergs 2017 Sverige, Stockholm, Malmö 126 sidor, 4 onumrerade planschsidor illustrationer 21 cm 978-91-32-19826-7
Damm, Scandbook 2006 Sverige, Malmö, Falun 127 sidor., [4] pl.-s. i färg ill. 22 cm