Professor doktor von Igelfelds bravader

3 x Igelfeld!

Professor doktor von Igelfeld innehar en tjänst på institutionen för filologi i Regensburg i Tyskland. Där tillbringar han sin mesta tid med sina ganska så komiska kolleger: professorerna Florianus Prinzel och Detlev Amadeus Unterholzer. I Professor doktor von Igelfelds bravader har vi slagit ihop tre böcker i en.

Följ med den ovanligt långe och något naive professorn till Irland, USA och Colombia.

I Portugisiska oregelbundna verb får vi följa von Igelfeld genom livet. Först som student och därefter då han inleder sin forskningskarriär med att åka till Irland för att nedteckna obscena ord. Och hur allt leder fram till att han så småningom kan färdigställa sitt stora livsverk.

Ett slags tax tar med oss på flera resor och äventyr med professor doktor von Igelfeld. Nu är det dags för USA att få höra om de portugisiska verbens många komplexiteter. Tyvärr verkar amerikanerna bara vara intresserade av taxar och detta är början av en lång händelsekedja där professor Unterholzers tax råkar illa ut.

I De små omständigheternas hus reser Igelfeld till Colombia för att installeras som hedersmedlem i deras akademi. Att han hamnar mitt i en statskupp bekymrar inte Igelfeld särskilt mycket. Och efteråt kan han konstatera att det absolut inte är någon mening med att läsa Hemingway för att höra om andras tråkiga äventyr.

Originaltitel
The 2 ½ pillars of wisdom
Författare
Alexander McCall Smith
(Alexander McCall Smith illustrerad av Iain McIntosh översatt av Lars Ryding)
Genre
Roman
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
Damm 2008 Sverige, Malmö 124 sidor. : ill. 18 cm 978-91-7351-338-8