Sommar på hästgården

Tredje fristående boken om Anton, Julia och de andra barnen och hästarna på gården Orraryd.

Anton är sex år och Julias farfar, som äger hästgården, har lärt Anton att rida. Han får låna Trusa som är en liten stor häst. Julia och hennes bästis Tova är redan duktiga ryttare.

När Anton var fyra år blev han sjuk och förlorade hörseln. Nu har han hörapparat, med den hör han ganska bra, men när han är trött och vill vara ifred kopplar han ur den och kryper in till Trusa och kurar. Kristina som bara är fyra år rider också på hästgården. Hennes ben är ostyriga och hon kan inte gå riktigt. Hon är CP-skadad. När hon rider har hon alltid någon vuxen bakom sig i sadeln och då går det mycket bra.

En berättelse för yngre barn om hästar och de första grunderna i ridning. Och också om vänskapen mellan barnen, några med funktionshinder, de vuxna och hästarna.

Ulla Ståhlberg (text) har skrivit många faktaböcker om hästar och ridning. Hon ansvarade under många år för utbildningen inom Ridfrämjandet. Hon är pensionär men fortfarande aktiv som ridinstruktör. Framför allt är hon engagerad i utbildning av ridlärare som tränar handikappade barn.

Margareta Nordqvist (bild) har fått många lovord för sina illustrationer till Ulla Ståhlbergs åtta hästböcker om Amanda.

Margareta bor på landet och är mycket intresserad av ridning och hästskötsel.

Författare
Ulla Ståhlberg
(Ulla Ståhlberg bild: Margareta Nordqvist.)
Målgrupp
Barn/Ungdom
Genre
Bok
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
Natur och kultur 2001 Sverige, Stockholm, Italien 39 sidor. färgill. 25 cm