Universums ödmjuke tjänare - en biografi om Martin Lönnebo

Martin Lönnebo har beskrivits som den osannolika kombinationen av aposteln Johannes, Dalai Lama och Tomas Di Leva! Men vem är han egentligen, mannen med den varma, kluriga blicken och de kloka, tröstande orden?

På sitt karaktäristiska och lågmälda sätt berättar Martin Lönnebo för journalisten Thomas Lerner om sitt händelserika liv och om de tilldragelser och människor som format honom och hans gudstro.

Han berättar om uppväxten i ett småbrukarhem i Västerbotten, om de första åren som präst, om sitt stora engagemang för naturen och miljön och sitt intresse för vetenskap och filosofi – och idrott i alla former.

Han ger glimtar av inspirerande möten med alla slags människor under sina år som präst och biskop. Vi får följa med på ökenvandringen som sånär höll på att kosta honom livet men istället gav honom djupa insikter om Livet. Han delar också med sig av sina erfarenheter av att leva med ett handikappat barn. Som en röd tråd genom hela berättelsen går Martin Lönnebos tacksamma inställning till livet.

Martin Lönnebo är biskop emeritus i Linköpings stift och upphovsman till Frälsarkransen och ett flertal böcker.

Thomas Lerner är reporter på Dagens Nyheter.

Författare
Thomas Lerner
(Thomas Lerner.)
Genre
Bok, Biografi
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
Verbum 2007 Sverige, Stockholm, Finland 138 sidor. ill. (vissa i färg) 20 cm 978-91-526-3141-6