Vännerna på hästgården Punktskrift

Andra fristående boken om Anton, Julia och de andra barnen och hästarna på gården Orraryd. Anton har fyllt sex år och Julias farfar, som äger hästgården, har lovat att lära Anton att rida. Lite kan han redan. Anton får rida på Trusa som är en liten stor häst. Julia och hennes bästis Tova kan rida och vet också vad alla spår som går kors och tvärs i hagen bakom stallet kallas. När Anton var fyra år blev han sjuk och förlorade hörseln. Nu har han hörapparat, med den hör han ganska bra. Kristina som bara är fyra år rider också på hästgården. Hennes ben är ostyriga och hon kan inte gå riktigt. Hon är CP-skadad. När hon rider har hon alltid någon vuxen bakom sig i sadeln och då går det mycket bra.

En berättelse för yngre barn om hästar och de första grunderna i ridning. Och också om vänskapen mellan barnen, några med funktionshinder, de vuxna och hästarna.

Ulla Ståhlberg (text) har skrivit många faktaböcker om hästar och ridning. Hon ansvarade under många år för utbildningen inom Ridfrämjandet. Hon är pensionär men fortfarande aktiv som ridinstruktör. Framför allt är hon engagerad i utbildning av ridlärare som tränar handikappade barn.

Margareta Nordqvist (bild), som fått många lovord för sina illustrationer till Ulla Ståhlbergs åtta hästböcker om Amanda, har också illustrerat denna bok med många färgbilder. Margareta bor på landet och är mycket intresserad av ridning och hästskötsel.

Författare
Ulla Ståhlberg
(Ulla Ståhlberg.)
Målgrupp
Barn/Ungdom
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
TPB 2002 Sverige, Enskede 54 sidor. tryckt punktskrift
Natur och kultur 2000 Sverige, Stockholm, Italien 39 sidor. färgill. 25 cm