Video i praktiken - om att samla in och sätta samman videobilder på ett någorlunda förnuftigt sätt : en bok för dig som vill bli skickligare på att berätta med rörliga bilder

Video i Praktiken

- en bok om att berätta med bilder och ljud

Med billiga digitala videokameror har videofilm blivit var mans egendom. Samtidigt har datarevolutionen gjort det möjligt att redigera med toppkvalitet på en PC från hyllan hos närmaste lågpriskedja. Allt ligger tekniskt tillrätta för alla att kunna producera fantastiska videor.

Riktigt använd kan till och med en billig kamera ge dig en kvalitet som ligger näst intill i klass med det som sänds på TV. Tyvärr nöjer sig de flesta med att ställa in alla knappar i autoläge och sen trycka på record. Video i praktiken lär dig kamerans möjligheter och svagheter samt hur du kan utnyttja din kamera maximalt. Du får också lära dig att redigera spännande historier med ljud och bild. Proffsens tekniker och hemligheter avslöjas med hjälp av praktiska exempel.

När du har läst om videofilmning och redigering i boken, och upptäckt hur lätt och roligt det är att göra filmer på din PC och producera egna DVD-filmer, kommer dina kunskaper att ligga hästlängder före alla andras.

Video i praktiken är boken för dig som vill bli skickligare på att berätta med hjälp av rörliga bilder.

Om författaren:

Jarle Leirpoll har undervisat i videoproduktion på högskolor sedan 1987 och han upptäckte att det saknades norsk litteratur på området. Det som fanns, var antingen för avancerat, för omfattande eller för enkelt. Så varför inte skriva en bok själv? Lång anställningstid på NRK kombinerad med en solid erfarenhet av undervisning gav författaren en god utgångspunkt för att skriva en nyttig lärobok. Och många menar att han har klarat det recensionerna i den norska fackpressen var väldigt goda.

Nu är boken äntligen översatt till svenska!

Läs mera på bokens hemsida: http://www.leirpoll.com/vip/svensk/

Originaltitel
Video i praksis
Författare
Jarle Leirpoll
(Författad och illustrerad av Jarle Leirpoll översatt av Klas Lööf.)
Språk
Svenska
Förlag År Ort Om boken ISBN
Jarle Leirpoll cop. 2006 Norge, Norge 192 sidor. ill. (huvudsakligen i färg)